Sağlık

Sırbistan bir parti Sinopharm aşısı daha teslim aldı

Brnabic, bu son sevkiyatla birlikte Çin'den gönderilen aşı dozlarının Sırbistan'ın, nüfusun yüzde 37'sini Nisan sonuna kadar aşılama hedefine ulaşmasına yardım edeceğini söyle...

Abone Ol

Brnabic, bu son sevkiyatla birlikte Çin'den gönderilen aşı dozlarının Sırbistan'ın, nüfusun yüzde 37'sini Nisan sonuna kadar aşılama hedefine ulaşmasına yardım edeceğini söyledi. Brnabic, şu ana dek Sırbistan'da 1,3 milyon kişinin her iki doz aşıyı vurulduğunu ve bunun yeni vaka sayılarının azaltılmasına yardım ettiğini belirterek Sırbistan'da halkın çoğuna Sinopharm aşısı uygulandığını sözlerine ekledi.

Sırbistan ilk parti Sinopharm aşılarını Ocak ortasında aldı ve bunun ardından ülkeye Şubat, Mart ve Nisan aylarında üç teslimat daha yapıldı. Çin'in Sırbistan Büyükelçisi Chen, Çin aşılarının, salgının kontrol altında tutulduğu Sırbistan'ın aşılama programına yaptığı katkıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Chen, "Sırbistan'da kitlesel aşılama sonuç veriyor, yeni vaka sayıları azalıyor" dedi. Pandeminin başından bu yana Sırbistan'da 680.000'in üzerinde Kovid-19 vakası teyit edildi ve toplam 6.257 kişi yaşamını yitirdi. Halen Sırbistan'daki hastanelerde toplam 5.318 Kovid-19 hastası tedavi görüyor ve bunların 183'ü solunum cihazına bağlı bulunuyor.