Sağlık

Sinopharm aşısının son partisi Sırbistan'a ulaştı

Ocak ayından bu yana Kovid-19 aşılarını Çin'den ithal ettiklerini hatırlatan Brnabic, bunun Sinopharm ile Mart ayında imzalanan anlaşmada öngörülen son sevkiyat olduğunu ifade...

Abone Ol

Ocak ayından bu yana Kovid-19 aşılarını Çin'den ithal ettiklerini hatırlatan Brnabic, bunun Sinopharm ile Mart ayında imzalanan anlaşmada öngörülen son sevkiyat olduğunu ifade etti. Sırbistan'da bugüne kadar yetişkinlerin yüzde 45,3'ünün aşılandığını söyleyen Brnabic, "Sinopharm aşılarının zor zaman ve koşullarda kimsenin ummadığı derece güvenilir olduğu görülmüştür" diye konuştu. Başbakan, Çinli partnerlerine teşekkürlerini iletti.

Brnabic, Sırbistan'da halihazırda kullanıma hazır pek çok aşının mevcut olduğunu ve önümüzdeki günlerde farklı üreticilere ait daha fazla doz aşının ülkeye ulaşacağını dile getirdi. Brnabic'in verdiği bilgiye göre, salgının başından beri Çin tarafından bağışlanan tıbbi malzemeleri taşıyan 58 uçak Belgrad'a iniş yaparken, Sırbistan tarafından satın alınan ürünlerse üç yük treniyle teslim edildi.

Aşının son partisini teslim aldıkları için mutlu olduğunu söyleyen Büyükelçi Chen, Sırbistan ve Çin'in koronavirüse karşı verilen mücadelede sıkı dost ve partner olduklarının altını çizdi. Chen, Çinli Sinopharm şirketinin anlaşmadaki tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve taraflarca onaylanan süre içinde teslim edilmesi gereken aşıların tamamını teslim ettiğini belirtti. Chen, "Bu da bize Çin ve Sırbistan'ın kritik durumlarda sıkı dost ve ortak olduklarını tamamen göstermiştir. Aşılarla ilgili ve salgına karşı ortak mücadelede işbirliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yeni vaka sayılarının Mayıs'ta hızlı düşüş gösterdiği Sırbistan'da, geçtiğimiz 24 saat içerisinde 387 yeni vaka teyit edilirken 981 kişinin ise hastanede tedavisine devam edildi. Ülkede salgının başından beri Kovid-19 sebepli 6 bin 811 can kaybı gerçekleşti.