Politika

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong: Singapur gelecek için yeni büyüme, iş imkanları ve refah yaratacak

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Pazar günü yaptığı açıklamada, Singapur'un gelecek için yeni büyüme, iş imkanları ve refah yaratması için, rezervlerini boşaltmak yerine ha...

Abone Ol

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Pazar günü yaptığı açıklamada, Singapur'un gelecek için yeni büyüme, iş imkanları ve refah yaratması için, rezervlerini boşaltmak yerine halkın geçimini desteklemesi gerektiğini söyledi. Lee Hsien Loong, Singapur Ulusal Günü vesilesiyle ulusa yaptığı konuşmada, Singapur'un şimdi yeniden geleceğe odaklanması gerektiğini dile getirdi. Singapur Başbakanı, kent devletinin uzun vadeli büyümesini sürdürmesi için iş merkezi konumunu koruması, daha fazla yabancı yatırımcı çekmesi ve Singapur şirketleri ile girişimlerini büyütmesi gerektiğini söyledi.

Singapur Ulusal Günü vesilesiyle Singapur Marina Körfezi'nde düzenlenen kutlamalarda havai fişek gösterisi gökyüzünü aydınlatıyor, 21 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Lee'ye göre, Singapur'un en kısa zamanda yeniden açılması ve daha fazla insanın Singapur'a güvenli bir şekilde giriş-çıkışına izin verilmesi büyük önem taşıyor. Çünkü Singapur'u bölgesel üsleri olarak kullanan çok sayıda çokuluslu şirket (ÇUŞ) çalışanları ve Singapurlu iş insanlarının, diğer ülkelerdeki operasyonlarını yürütebilmesi için, ülkeye girip çıkabilmesi gerekiyor. Singapur Başbakanı, "Sınırlarımız uzun süre kapalı kalırsa çokuluslu şirketler bizi daha az yararlı bulacak, Singapurlu işletmeler de mağdur olacak ve ekonomimiz kalıcı biçimde zarar görecektir" dedi.

Singapur'un Changi Havalimanı'nın kalkış salonu dışında bir göçmen işçi görülüyor, 19 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bu ayın başında, Singapur'un 2021 yılı için GSYİH büyüme tahminini yüzde 4-6'dan yüzde 6-7'ye yükseltmişti. Lee konuşmasında, küresel ekonominin toparlanmasından ötürü söz konusu bakanlığın kendinden daha emin olduğunu söyledi. Lee, "ABD ve Çin güçlü büyüyor ve Avrupa da toparlanıyor" dedi ve ekledi: "Bunlar bizim başlıca pazarlarımız"