Sağlık

Şili'de Kovid-19 vakaları aşılamaya rağmen son 2 haftada yüzde 21 arttı

Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris, "Yeni vakalardaki bu artışı hep birlikte ve el birliğiyle aşılama programına uyarak yeneceğiz" dedi. Şili'de, hedef nüfusun yüzde 52'sinin ta...

Abone Ol

Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris, "Yeni vakalardaki bu artışı hep birlikte ve el birliğiyle aşılama programına uyarak yeneceğiz" dedi. Şili'de, hedef nüfusun yüzde 52'sinin tam aşılanmasını sağlayan aşılama kampanyasındaki ilerlemeye rağmen son birkaç haftadır enfeksiyonlarda artış yaşanıyor. Paris, yeni vakaların yüzde 80'inin "tam aşılama yapılmayan kişiler" olduğunu belirtti.

Paris, aşılanmayan kişilerin "Hastaneye yatırılma olasılığının 3,23 kat, yoğun bakım ünitesine girme olasılığının 3,57 kat ve ölüm risklerinin ise 4,5 kat daha fazla" olduğu uyarısında bulundu. Şili Sağlık Bakanlığı'na göre, Cuma ve Cumartesi günleri 8 binin üzerinde yeni Kovid-19 vakası yaşanan Şili'de bu Pazar günü 7 bin 772 yeni vaka kaydedildi ve ülkede pandeminin başlangıcından bu yana bildirilen toplam vaka sayısı 1 milyon 337 bin 507'ye yükseldi.

Şili'de halen 44 bin 928 kişi koronavirüsün aktif evresinde bulunuyor. Bu rakam geçtiğimiz haftalara kıyasla bir yükselişe işaret ediyor ve epidemiyoloji uzmanları arasında endişeye neden oluyor. Ülkede son 24 saatte Kovid-19'a bağlı olarak bildirilen 121 yeni ölümle birlikte toplam ölü sayısı 29 bin 168'e yükseldi. Geçtiğimiz hafta, Şili hükümeti tarafından kabul edilen ve tam aşılanan kişilere daha fazla özgürlük tanıyan "mobilite kartı" uygulaması da yürürlüğe girdi.