Sağlık

Şili'de hedef nüfusun yüzde 80'ine Kovid-19 aşısı yapıldı

Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkedeki hedef nüfusun yüzde 80'inine en az bir doz Kovid-19 aşısı yapıldığını söyledi. Enrique Paris, Salı...

Abone Ol

Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkedeki hedef nüfusun yüzde 80'inine en az bir doz Kovid-19 aşısı yapıldığını söyledi. Enrique Paris, Salı gecesi gazetecilere verdiği demeçte, "Şili genelinde yaklaşık beş aylık sıkı çalışmanın ardından hedef nüfusun yüzde 80,26'sına, yani 12.199.649 kişiye Kovid-19 aşısı yapmayı başardık." dedi ve şöyle ekledi: "Bu bizim ilk büyük hedefimizdi ve artık 'görev tamamlandı' diyebiliriz."

Sağlık Bakan Yardımcısı Paula Daza ise, tüm ülkeyi "dikkatli olmaya, önleyici tedbirlere saygı göstermeye ve doğru şekilde maske takmaya" devam etmeye çağırdı. Daza, "Bu pandemi pes etmiyor, pandemiyi kontrol altına almak için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz." diye ekledi.Şili'de 3 Şubat'ta başlayan toplu aşılama kampanyasında bugüne dek 21.724.741 doz aşı yapıldı.