Sağlık

Şili'de 30 yaşın altındaki kişilerin Kovid-19'a karşı aşılamasına başlandı

Şili'de şimdiye kadar hedeflenen nüfusun yüzde 50'sinin aşılandığı Kovid-19'a karşı kitlesel aşı kampanyası kapsamında, 30 yaşın altındaki kişilerin aşılanmasına Salı günü baş...

Abone Ol

Şili'de şimdiye kadar hedeflenen nüfusun yüzde 50'sinin aşılandığı Kovid-19'a karşı kitlesel aşı kampanyası kapsamında, 30 yaşın altındaki kişilerin aşılanmasına Salı günü başlandı. Sağlık Bakanlığına göre, 30 Haziran'a kadar 15.200.840 kişi, bir başka deyişle ülke nüfusunun yüzde 80'i aşılanacak ve aşılananların yaklaşık yüzde 23'ünü 18-29 yaş arasındakiler oluşturacak.

Yeni aşamaya geçilmesi vesilesiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada Şili'de şimdiye kadar 9 milyondan fazla kişiye ilk doz, 7,5 milyondan fazla kişiye ise ikinci doz aşı uygulandığına dikkat çeken Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Jaime Bellolio, yine de "Bunun tedbirlerin gevşetilmesi gerektiği anlamına gelmediği" uyarısında bulundu ve "ancak özgürlüklerimize yeniden kavuşma yolunda ilerleme kaydedildi" diye ekledi.

Bu arada uzmanlar, Kovid-19 vakalarının son birkaç gün içinde arttığı göz önüne alındığında, aşılanan kişilerin hareketliliğindeki artıştan endişe duyuyorlar ve salgını tekrar tetikleyebileceği gerekçesiyle hareketlilik için "epidemiyolojik açıdan uygun zaman" olmadığı konusunda uyarıda bulunuyorlar. Şili'de Salı günü itibarıyla, son 24 saatte 4.188 yeni vaka ve Kovid-19'un neden olduğu 37 can kaybı kayıtlara geçerken, toplam vaka sayısı 1.339.421'e, toplam can kaybı ise 28.585'e yükseldi.