Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Salı günü yaptığı açıklamada, ülke yönetiminin toplum içinde bağışıklığı güçlendirmek için Kovid-19'a karşı üçüncü doz aşı uygulamayı düşündüğünü söyledi. Başkanlık merkezi La Moneda Sarayı'nda düzenlenen halka açık bir etkinlikte konuşan Devlet Başkanı, "Üçüncü doz aşının gerekli ve uygun olup olmadığını görmek için çok sayıda bilimsel çalışma yapıyor ve (sonuçlarını) analiz ediyoruz" dedi. Pinera, "Bu çalışmaları tamamladığımızda, her zaman yaptığımız gibi, vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşamını en iyi koruyan kararı vereceğiz. Bu kararı yakında vereceğiz" dedi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Bazı hükümetler, henüz Şili'de tespit edilmeyen ancak komşu ülkelerde görülen Delta gibi koronavirüsün yeni ve daha bulaşıcı varyantlarıyla başa çıkmak için aşının üçüncü dozunu uygulamayı düşünüyor. Şili'de aşı için hedeflenen nüfusun (toplam nüfusun yüzde 80'i, yani 15 milyon kişi) yüzde 62,6'sı tamamen aşılanmış durumdayken, hedef nüfusun yüzde 79,5'i en az bir doz aşı olmuş durumda. Hükümet, sürü bağışıklığına ulaşmak için yıl ortasına kadar yaklaşık 15 milyon insanı aşılamayı planlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI