Sağlık

Şili ordusu Antarktika'daki üssünde 36 Kovid-19 vakası görüldüğünü doğruladı

Şili ordusu, Antarktika'daki bir üste 26 askerin ve bakım çalışmaları yürüten 10 sivilin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını doğruladı. Pazartesi günü yerel medyada...

Abone Ol

Şili ordusu, Antarktika'daki bir üste 26 askerin ve bakım çalışmaları yürüten 10 sivilin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını doğruladı.

Pazartesi günü yerel medyada yayımlanan ve Salı günü doğrulanan yazılı açıklamada ordu, yakın zamanda "Bernardo O'Higgins Riquelme Antarktik Üssü'nde görev yapan personelin Kovid-19'la ilişkili semptomlar gösterdiğini" duyurdu. Açıklamaya göre bu 36 kişinin hastalığa yakalandığı PCR testleriyle sonradan doğrulandı. Bu kişilerin 26'sı asker ve 10'u üste planlı bakım işlerini yürüten bir taşeron şirketin çalışanları.

Ordu, hastalığa yakalananların herhangi bir komplikasyon olmaksızın karantinaya alındığını ve Magallanes ile Şili Antarktika Bölgesi sağlık yetkililerinin bu kişileri izleyip gerekli desteği verdiğini bildirdi. Şili Antarktika Bölgesi, ülke çapında 100 bin kişi başına en yüksek Kovid-19 görülme oranına sahip olan en güney bölgesi. 1948 yılında açılan üs bilimsel araştırmalarda kullanılıyor. Şili ordusu tarafından yönetilen üs, kesintisiz şekilde en uzun süre faaliyet gösteren üs olarak öne çıkıyor.