Sağlık

Şili hükümeti, Kovid-19 vaka sayısındaki rekorun ardından ulusal birlik çağrısı yaptı

Şili'de son 24 saat içinde 9,171 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris, ilk kez 9.000'in üstüne çıkan günlük vaka sayısındaki bu rekor nedeniyle...

Abone Ol

Şili'de son 24 saat içinde 9,171 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris, ilk kez 9.000'in üstüne çıkan günlük vaka sayısındaki bu rekor nedeniyle Cuma günü ulusal birlik çağrısı yaptı. Paris, kısa süren basın toplantısında, "Pandeminin kritik bir dönemindeyiz. Önlem bizim anahtar kelimemiz. Bunun için ulusal birlik çağrısı yapıyorum" dedi.

Şili'deki bu rekor sayıyla, ülkedeki Kovid-19 vakalarının toplamı 1.060.421'e yükseldi. Şili'de bir gün içinde 129 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece toplam can kaybı 24.108'e ulaştı. Güney Yarımküre'de yaz sezonunun sona ermesi ve Ocak ile Mart ayları arasında kısıtlayıcı önlemlerin gevşetilmiş olmasının ardından ülkede salgının yeni bir dalgası yaşanıyor. Şili nüfusunun yüzde 80'inden fazlası hala karantina altında bulunuyor. Sınırlarını kapatan ülke, mal ve hizmet ticaretini de kısıtladı.