Şili Sağlık Bakanlığı, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkeyi etkisi altına alan yeni Kovid-19 enfeksiyon dalgasının sebebini araştırmak için haftada 500 numunenin genom dizilemesini yapmak suretiyle yeni Kovid-19 varyantlarına ilişkin araştırmalarını artıracağını bildirdi.

Şili Sağlık Bakanı Enrique Paris, "Şu ana dek Şili'de Brezilya ve İngiltere varyantları görüldü. (Şimdiye kadar) haftada 176 dizileme yapıyorduk, vaka sayısındaki artışı açıklayabilecek herhangi bir yeni veya yabancı suşu araştırmak için önümüzdeki hafta 500 numunenin dizilimini yapacağız" dedi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Şili hükümeti, Kovid-19 vakalarında son zamanlarda yaşanan artışın ardından bu hafta, virüsün yayılmasını önlemek için sınırları bir ay süreyle kapatma kararı aldı. Şili Sağlık Bakanlığı'na göre ülkede şu ana dek toplam 1.019.478 vaka kaydedilirken Cumartesi günü teyit edilen yeni vaka sayısı 8.028 oldu. Böylece Şili art arda iki gündür 8.000'in üzerinde yeni vaka kaydetmiş oldu. Öte yandan Şili'de Kovid-19 kaynaklı can kaybı sayısı da 103 artarak 23.524'e çıktı.

Editör: İRFAN KARSLI