Sağlık

Sidney'deki Kovid-19 vakalarının artmasıyla birlikte yetkililer durumun 'kötüleşebileceği' konusunda uyardı

Yeni Güney Galler Sağlık Bakanlığı, Pazar günü yaptığı açıklamada, Cumartesi yerel saatle 20.00 itibarıyla son24 saatte 77 yerel yolla bulaşmış vaka tespit edildiğini kaydetti...

Abone Ol

Yeni Güney Galler Sağlık Bakanlığı, Pazar günü yaptığı açıklamada, Cumartesi yerel saatle 20.00 itibarıyla son24 saatte 77 yerel yolla bulaşmış vaka tespit edildiğini kaydetti. Diğer bir yerel vakayla yakın teması olan 90'lı yaşlarında bir kadın Cumartesi günü hayatını kaybederek, son salgın dalgasında kaybedilen ilk kişi oldu. Yeni vakalardan 55 tanesinin daha önce bilinen bir vaka ya da kümeyle ilişkili olduğu bildirilirken, kalan 22 vakanın durumu ise araştırılıyor.

Yeni Güney Galler Başbakanı Gladys Berejiklian, ana kaygıların topluluktaki kaç kişinin hastalığa maruz kaldığı ve gelecekte Yeni Güney Galler'de 100'den fazla vaka sayısıyla karşılaşılabileceği olduğunu söyledi. Berejiklian, "Bu nedenle sadece kurallara uymanın değil, aynı zamanda bu durumdan en çok etkilenecek olanlara yönelik riski anlamanın öneminin altını ne kadar çizsek az" diye konuştu.

Pazartesi ve takip eden günlerde "durumun bugün gördüğümüzden çok daha kötü olacağını" ifade eden Berejiklian, "Şundan emin olmalıyız ki, yaptığımız değişiklikler meyve verdiğinde bu çalkantılı dönemin etkileri azalacak" dedi. Yerel olarak bildirilen vakaların toplam sayısı 16 Haziran'dan bu yana 566'ya ulaştı. Vakaların 52 tanesi an itibarıyla hastanede tedavi görürken, bunlardan 15'i ise yoğun bakım ünitelerinde yatıyor.

Hastaneye kaldırılanların 11 tanesi ise 35 yaş altında, altı tanesi 25 yaş altında. Yeni Güney Galler Eyalet Sağlık Müsteşarı Dr. Kerry Chant, bu durumun "(virüsün) sadece yaşlıları etkilediği söylentisini yalanladığını" belirtti. Yetkililer, vatandaşlara salgınla mücadeleye yönelik kısıtlamalara harfi harfine uyma çağrısında bulunurken, polis ise son 24 saatte toplam 106 adet kısıtlamayı ihlal cezası kesti.