Sağlık

Sidney'de günlük vakalar düşmediği için kapanma uzatılıyor

Eyalette Salı günü akşam 8'e kadar 24 saat içinde 27 yeni yerel vaka kaydedildi. 16 Haziran'dan bu yana geçen üç hafta içinde bu tip vakalardan 357 adet rapor edildi. Uzatma i...

Abone Ol

Eyalette Salı günü akşam 8'e kadar 24 saat içinde 27 yeni yerel vaka kaydedildi. 16 Haziran'dan bu yana geçen üç hafta içinde bu tip vakalardan 357 adet rapor edildi. Uzatma ile karantina, okul döneminin ilk haftasını da kapsayacak. Yüz yüze eğitim eyaletin diğer bölgelerinde devam edecek, ancak Sidney ve çevresinde eğitim 13 Temmuz'dan itibaren çevrimiçi yapılacak. 19 Temmuz'da tüm öğrenciler sınıflarına dönecek.

YGG Başbakanı Gladys Berejiklian, bu "zor" kararı YGG Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyelerine uyarak aldıklarını söyledi. "YGG hükümetinin bu pozisyonu almasının nedeni, sürekli olarak kapanma, kapanmama arasında gidip gelmek zorunda kalmak istemeyişimiz" diyen Berejiklian, "Aşının özgürlüğümüzün anahtarı olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı. YGG Sağlık Baş Görevlisi Kerry Chant, şu anda yedisi yoğun bakım ünitesinde olan ve ikisi ventile edilen 37 Kovid-19 hastasının hastanede yattığını söyledi. Chant, hastalığın genç bireyler için de risk oluşturduğunun altını çizdi.

Chant, "Şu anda hastaneye kaldırılan on dört kişi 55 yaşın altında... Bu da yalnızca yaşlıların hastaneye yatırıldığına dair efsaneyi ortadan kaldırıyor" diye konuştu. Şu anda, Sidney'in salgından en çok etkilenen kısmı, şehrin güneydoğusundaki çok kültürlü nüfusa sahip banliyöler. Bazı kesimler bunun, kültür ve dil açısından çeşitlilik arz eden Avustralyalılara verilen desteğin ve mesajların yetersiz olmasının sonucu olduğunu ifade ediyor.

YGG Çokkültürlülük Bakanı Natalie Ward Çarşamba günü, pandeminin toplumun savunmasız ve çeşitlilik arz eden bireyleri üzerinde devam eden etkilerine karşı daha fazla mali destek olarak, 1 milyon Avustralya doları (yaklaşık 750.000 ABD doları) tutarında acil fon sağlanacağını duyurdu. Ward, "Bu fon ile, böylesine zor bir zamanda gıda, ulaşım ve dil desteği ile acil yardım sağlayan kuruluşlar için bir yardım eli uzatmış olacağız" dedi.