Aşılama 13 Mayıs'ta başlatıldı. Belediye Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinin verdiği bilgiye göre, Shanghai, Pazartesi günü itibarıyla dokuz ilçede toplam 23.154 kişiyi aşılamış durumda. Merkez, kentte daha önce kullanılan üç tür inaktif aşıdan farklı olarak, rekombinant Kovid-19 aşısının (adenovirüs tip 5 vektör) farklı üretim teknikleri kullandığını ve bunun da farklı doz gereksinimine yol açtığını belirtti. Merkez ayrıca, klinik çalışmalardan elde edilen sonuçlara ve acil durumlardaki kullanım performansıyla akabindeki genel uygulamaya dayalı olarak, koşullu piyasa onayı verilen tüm aşıların iyi derecede güvenlik profili sergilediğini bildirdi.

Salı günü tek doz aşıyı olan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Dong Zhiyue, "Tek doz aşı önceki aşılardan çok daha pratik" dedi. Kentteki pek çok aşı merkezi, tek doz aşı hakkında bilgi almak isteyen kişi sayısında önemli bir artış olduğunu, özellikle de yoğun iş temposuna sahip insanların bu aşıyla ilgilendiğini bildirdi. Yerel sağlık çalışanlarına göre, Jing'an ilçesindeki bir spor merkezindeki aşılamalar 14 Mayıs'ta başladı. Bugüne kadar toplam 1.398 doz aşı yapılırken, şimdiye dek herhangi bir olumsuz etki görülen vaka bildirilmedi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Editör: İRFAN KARSLI