Ülke içinde yayın yapan Daily Mirror'a konuşan Tıp Bilimleri Fakültesi, İmmünoloji ve Moleküler Tıp Bölümü'nden Profesör Neelika Malavige, tüm yetişkinlerin Delta varyantının ağır hastalık ve ölümle sonuçlanmasını engellemek adına aşılanması gerektiğini söyledi.

Malavige, "Delta varyantının ciddi hastalık ve ölümlere yol açması nedeniyle nüfusun gerekli çoğunluğu aşılanana kadar tehlikedeyiz. Yetişkin nüfus bu varyanta karşı savunmasız" diye konuştu. An itibarıyla 30 yaşın üstündekileri aşılayan Sri Lanka, günde 300.000 dozdan fazla Kovid-19 aşısı uyguluyor. Aşı için uygun nüfusunun yüzde 7'sinin aşılandığı Sri Lanka'da, sağlık uzmanları uygun yaş gruplarının tamamı aşılanana kadar ülkenin açılmaması tavsiyesinde bulunuyor.

Sağlık uzmanları, ülkede ancak aşılama süreci tamamlandığı takdirde, özellikle de yetişkinlerin aşılanmasının tamamlandığı noktada, tam anlamıyla bir normalleşmenin düşünebileceğini kaydediyor. Malavige de yetkililerin aşılamayı Ağustos sonu ya da Eylül başında bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, an itibarıyla Sri Lanka'da uygulanan aşılar arasında Sinopharm önde gidiyor.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Sağlık yetkilileri, ülke genelinde 5 milyondan fazla kişinin aşılandığını ve aşılama çalışmalarının son hız devam ettiğini belirtti. İlk vakanın geçen yıl Mart ayında görüldüğü ülkede bugüne kadar toplam 284.933 Kovid-19 vakası kaydedilirken, 3.779 kişi de hayatını kaybetti.

Editör: İRFAN KARSLI