Sağlık

Sağlık görevlileri: Batı Şeria'da onlarca Filistinli, İsrail askerleriyle çatışmada yaralandı

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinin güneyinde yer alan Beyta köyünde çıkan çatışmalarda, İsrail askerlerinin yaraladığı 33 Fi...

Abone Ol

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinin güneyinde yer alan Beyta köyünde çıkan çatışmalarda, İsrail askerlerinin yaraladığı 33 Filistinlinin, sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındığı belirtildi. Açıklamada, plastik kaplı metal mermiyle iki kişinin yaralandığı, İsrailli askerler tarafından atılan göz yaşartıcı gazları teneffüs ettiği için 31 kişinin etkilendiği ve İsrail askerlerinin bölgedeki ambulanslardan birine ateş açtığı belirtildi. Beyta köyünde son üç aydır, köye yakın bir yerleşim karakolu kurulmasını ve topraklarının bir kısmına el konulmasını protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında günlük çatışmalar çıkıyor.

Bu arada Filistin Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Murad İştevi, sekiz Filistinli protestocunun İsrail askerleri tarafından yaralandığını ve Batı Şeria'daki Kalkilya kasabası yakınlarında göz yaşartıcı gaz soluduktan sonra onlarca Filistinli protestocunun boğulma tehlikesi atlattığını söyledi. İştevi, çatışmaların, Filistinlilerin her Cuma öğleden sonra İsrail yerleşimini ve Filistin'e ait topraklara el koymasını protesto etmek için düzenlediği gösteriler sırasında çıktığını belirtti.