Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığının ilaç dairesi müdürü Muneer al-Borsh, "Bugün, Gazze Şeridi'nde hastalığın başlamasından bu yana ilk kez koronavirüs aşılarının ilk partisini aldık" dedi.

Muneer al-Borsh, sevkiyatın 2 bin doz aşı içerdiğini ve bin kişinin aşılanması için yeterli olacağını belirtti. Al-Borsh, "Gelen aşılar, ticari malların geçiş noktası olan İsrail kontrolündeki Kerem Şalom sınır kapısı üzerinden Ramallah'taki Filistin Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde Gazze Şeridi'ne gönderildi" bilgisini verdi.

Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığının sağlık hizmetleri müdürü olan Majdi Dhair, Kerem Şalom'da gazetecilere, Gazze Şeridi'nde aşılama kampanyasının Perşembe sabahı başlayacağını açıkladı.

Dhair, ilk parti aşıların yoğun bakım ünitelerindeki sağlık personeli ile organ nakli geçirmiş hastalar, ileri yaştakiler ve kronik hastalığı olanlar için kullanılacağını söyledi. Dhair, "İki milyondan fazla nüfusu olan Gazze Şeridi'ne daha fazla aşı sevkiyatına dair hala bir bilgimiz yok" dedi.

İsrail'in Pazartesi günü koronavirüs aşılarının Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermeyi reddetmesi üzerine, Filistin hükümeti soruna uluslararası müdahale çağrısında bulunmuştu, bunun ardından İsrail Çarşamba günü yasağı kaldırdı. Filistin'de pandeminin başladığı Mart 2020'den itibaren, İsrail'in 2006 yılından beri sıkı bir kara, deniz ve hava ablukası altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde toplam 53 bin 871 Kovid-19 vakası kaydedildi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI