Ülke genelinde pandemi kaynaklı ölüm sayısı da bir günde 1.036 artarak 227.389, iyileşenlerin sayısıysa 25.895 artışla 7.091.607 oldu. Öte yandan 7.897 yeni vaka bildirilen Rusya'nın pandemiden en kötü etkilenen bölgesi olan Moskova'da toplam vaka sayısı 1.745.681 oldu.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Rospotrebnadzor'a göre, Rusya'da bir Delta alt varyantı olan AY 4.2'nin izole vakaları tespit edildi. Rospotrebnadzor'un hastalıkların teşhisinde yeni yöntemler geliştiren bilim grubuna başkanlık eden Kamil Khafizov, ilk olarak İngiltere'de tespit edilen Delta varyantının bir mutasyonu olan yeni AY 4.2 suşunun, Rusya'da baskın olan mevcut Delta suşundan daha öldürücü olabileceğini ifade etti. Khafizov, orijinal Delta suşuna benzer şekilde, bu yeni mutasyonun da vakalarda başka bir artışa yol açabileceğini söyledi.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü, virüs vakalarında daha fazla artışı engellemek amacıyla ülke çapında 30 Ekim'den 7 Kasım'a kadar çalışanlar için izin dönemi ilan etti. Bölgesel yetkililere, izin dönemini gerekirse daha erken başlatmaları ve vakalar artmaya devam ederse bu süreyi uzatmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de Perşembe günü, 28 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında başkentte tüm eğitim tesislerinin geçici olarak kapatılacağı ve zorunlu olmayan dükkan ve işyerlerinin kapatılacağı bir izin dönemini duyurdu.

Editör: İRFAN KARSLI