Politika

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Rusya, Çin ile ilişkilerini derinleştirmekte kararlı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Cuma günü yaptığı açıklamada Çin- Rusya İyi Komşuluk ve Dostane İşbirliği Anlaşması'nın zamana meydan okuyarak güncelliğini k...

Abone Ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Cuma günü yaptığı açıklamada Çin- Rusya İyi Komşuluk ve Dostane İşbirliği Anlaşması'nın zamana meydan okuyarak güncelliğini koruduğunu belirtti. Haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, "İkili ilişkilerin gitgide artan şekilde derinleştirilmesine adanmış 20 yıllık deneyim, anlaşmanın başarılı şekilde zamana direndiğini ve hükümlerinin modern şartlarda güncelliğini koruduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

28 Haziran'da Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak bir açıklama yayımlayarak anlaşmanın uzatılmasına resmen karar verdiklerini duyurmuştu. Zaharova, Rusya'nın anlaşmanın potansiyelinin daha fazla ortaya çıkarılmasına ve Çin ile ilişkilerin çok çeşitli alanlarda derinleştirilmesine bağlılığını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.