Sağlık

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransız yetkilinin aşılar hakkındaki sözlerini eleştirdi

Zaharova, Telegram kanalı üzerinden yayımladığı mesajında Beaune'ün, Avrupa Birliği üyelerine hitaben bu hafta başında yaptığı bir konuşmada kullandığı bu sözlerin son derece...

Abone Ol

Zaharova, Telegram kanalı üzerinden yayımladığı mesajında Beaune'ün, Avrupa Birliği üyelerine hitaben bu hafta başında yaptığı bir konuşmada kullandığı bu sözlerin son derece uygunsuz ve yasalara, etik ve ahlaka aykırı olduğunu belirtti. Zaharova mesajda şöyle yazdı: "İnsanlığın pandemiye karşı mücadele verdiği bir dönemde Batılı ülkelerin soğukkanlılık, alaycılık ve gaddarlıkla çıkar elde etmek için savaşması özellikle dikkat çekici."

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Çin şu ana dek 100'den fazla ülkeye ve uluslararası kuruluşa 500 milyon doz Kovid-19 aşısı ve konsantre maddesi sağladı. Bu, dünya genelinde mevcut Kovid-19 aşı üretiminin altıda birine denk düşüyor. Çin Dışişleri Bakanlığı ayrıca Çin'in, küresel aşı üretim kapasitesini genişletmek için diğer gelişmekte olan ülkelerin aşı üretimini aktif bir şekilde desteklediğini de kaydetti.