Sağlık

Rusya Dışişleri Bakanı: Rusya ve Çin'in 'aşı savaşı' yürüttüğü iddiaları üzücü

Rus haber ajansı Sputnik'e göre Lavrov bu sözleri Perşembe günü, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlene...

Abone Ol

Rus haber ajansı Sputnik'e göre Lavrov bu sözleri Perşembe günü, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında söyledi. "Bu, AB de dahil olmak üzere Batıda aşılama konusunda var olan sorunların bir yansıması" diyen Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz asla makul olmayan kritik açıklamalar yapmayız ve asla onların yaşadığı badirelere sevinmeyiz, buna aşılar da dahil."

Lavrov, "(Rusya Devlet Başkanının) işbirliği ve çabaların birleştirilmesinden" bahsettiğini ancak Batılı politikacıların "tepkilerinden anlaşıldığı kadarıyla" duruma farklı bir açıdan baktıklarını söyledi. Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu (bu işbirliğini) isteyenlerle, halklarının sağlığını düşünenlerle ortak çalışıyoruz. Bunlar Kazakistan, Çin, Hindistan, Belarus ve daha birçok ülkedir."