Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD istihbarat teşkilatının, Kovid-19'un kökenlerine ilişkin geçtiğimiz günlerde yayımladığı "soruşturma raporu"nu şiddetle kınadı. Zaharova, bu hafta içinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, "Üzerine basarak söylüyorum; sadece (bu) yayının, genel itibarıyla önemli ve tamamen bilimsel bir konuya ilişkin yeni bir dizi imalara yol açmaktan öte bir işe yaramadığını üzülerek belirtmek isterim" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Kızıl Meydan'da maske takmış bir kadın, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Evgeny Sinitsyn/Xinhua)

Zaharova, bu tür adımların toplum içinde ve uluslararası arenada gerginlikleri artırdığının ve virüsün yayılmasını önlemek için atılacak müşterek adımlara engel olduğunun altını çizdi. Zaharova, Rusya'nın Kovid-19'un kökenlerine ilişkin araştırmaların siyasallaştırılmasına karşı olduğunu daha önce de belirttiğine işaret etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Bu küresel, insanlık trajedisini devletler arası seviyede hesaplaşmak ve kamuoyunu manipule etmek için kullanmak yerine pandemiyle mücadelede uluslararası işbirliğini geliştirebileceğimiz yöntemlerin bulunmasına odaklanmamızın gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI