Devlet gazetesi Rossiyskaya Gazeta'ya verdiği demeçte Patruşev, "Rusya'yı kontrol altına almak için siyasi ve ekonomik baskıya başvuruluyor ve sosyo-politik durumumuzu istikrarsızlaştırmak, protestoları kışkırtmak ve radikalleştirmek ve bunların yanı sıra geleneksel Rus manevi ve ahlaki değerlerini aşındırmak için girişimlerde bulunuluyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ile yeni ulusal güvenlik stratejisi taslağını görüşmek üzere düzenlenen bir toplantıya başkanlık etmişti. Mevcut versiyonu 2015'te kabul edilen stratejinin yasa gereği her altı yılda bir yenilenmesi gerekiyor.

Patruşev'e göre, güncellenmiş strateji, halkın refahını önemli ölçüde artırmayı, Rusya'nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmeyi, ülke birliği sağlamlaştırmayı ve ulusal kalkınma hedeflerine ulaşmayı amaçlayacak. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri, Rusya'nın nükleer caydırıcılığını yeterli düzeyde tutmasına, silahlı kuvvetlerin savaşa hazır olma halinin korunmasına, modern silahların geliştirilmesi ve üretiminde öncü konumun sürdürülmesine özel bir önem verildiğini söyledi.

Üst düzey yetkili, stratejinin yeni versiyonuna siber tehditlerin dahil edilmesinin önemini vurguladı. Patruşev, siber saldırılar ve büyük çaplı dezenformasyon kampanyaları yoluyla Rusya'nın içişlerine müdahale etmeye yönelik yabancı girişimler göz önüne alındığında, Rusya'nın siber alandaki egemenliğinin korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Editör: İRFAN KARSLI