Sağlık

Rus medyası: Kovid-19 pandemisi Rusya-Çin işbirliğinin güçlendirilmesi için fırsatlar sunuyor

Rus TASS haber ajansının yayınladığı habere göre, Rusya ve Çin bölgesel yetkilileri arasında düzenlenen sanal bir toplantıda konuşan Kosaçev, "Ülkelerimiz koronavirüs pandemis...

Abone Ol

Rus TASS haber ajansının yayınladığı habere göre, Rusya ve Çin bölgesel yetkilileri arasında düzenlenen sanal bir toplantıda konuşan Kosaçev, "Ülkelerimiz koronavirüs pandemisi sırasında birbirlerine tam zamanında yardım eli uzattılar. Çinlilerin dediği gibi, karlı havada (komşuya) kömür verdiler" dedi.

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bulunan Harbin'de Çinli tıbbi uzmanları taşıyan bir uçak görülüyor, 11 Nisan 2020. (Fotoğraf: Xu Xu/Xinhua)

Kosaçev, iki tarafın birbirine insani yardım ve tıbbi uzmanlarını gönderdiğini ve sınır kontrol sistemleri ve vatandaşlarının ülkelerine geri dönüşü ile ilgili koordineli çalışma yürüttüklerini söyledi. Kosaçev, "sınır ötesi alışverişlerin normal ritminin yeniden tesis edilmesi gerekliliği göz önünde tutulursa, bu alandaki işbirliğinin daha da iyileştirilmesine ihtiyaç bulunuyor" dedi.