Politika

Rus medyası: ABD dünyada temel tehdit olarak görülüyor

Rusya'da internet üzerinden yayınlanan New Eastern Outlook dergisinde Pazartesi günü yer alan bir makaleye göre, Çin ve Rusya'ya karşı agresif bir dezenformasyon kampanyası yü...

Abone Ol

Rusya'da internet üzerinden yayınlanan New Eastern Outlook dergisinde Pazartesi günü yer alan bir makaleye göre, Çin ve Rusya'ya karşı agresif bir dezenformasyon kampanyası yürütmek için elinden gelen her şeyi yapan Amerika Birleşik Devletleri, birçok ülke tarafından büyük ölçüde tehdit olarak görülüyor.

Makalenin yazarı Vladimir Platov, yazısında artan ABD karşıtlığına işaret eden küresel kamuoyu yoklamalarını ele aldı. Demokrasiler İttifakı Vakfı tarafından yaptırılan ve 53 ülkede 50.000 kişiyle gerçekleştirilen yakın tarihli bir ankete göre, katılımcıların çoğu Rusya veya Çin'den ziyade ABD'yi demokrasi ve barış için bir tehdit olarak görüyor.

Platov yazısında, "ABD ile ilgili dünyadaki bu olumsuz algının, Washington'un son zamanlarda silahlanmaya ve askeri güç kullanımına verdiği önem dahil, bir dizi açıklaması var" ifadelerini kullandı. Platov'a göre, askeri güce yönelim, ABD'nin artık uluslararası arenaya siyasi, ekonomik veya diplomatik yollarla hakim olamamasından kaynaklanıyor.

Ancak benzer anket sonuçlarının 2019'da da belirgin olduğunu söyleyen Platov, Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırmanın, müttefiklerinin ABD'den çok daha fazla korktuğunu gösterdiğini hatırlattı. Araştırmaya göre, Kanadalıların yüzde 46'sı Amerika Birleşik Devletleri'nin ülkeleri için bir tehdit olduğuna inanıyordu. Platov, "Bu, Batı'nın Rusya'yı tamamen şeytanlaştırmaya yönelik çabalarının, boşuna olmasa da en azından sanıldığı kadar etkili olmadığını gösteriyor" tespitinde bulundu.