Rus şirketi "Agroexport 168"in kurucusu olan Komarov, yakın zamanda Xinhua'ya verdiği röportajda, "Daha önceki CIIE'lere katılımın bir sonucu olarak, Rusya ve Çin'den iş ortakları tecrübelerini paylaştı, karşılıklı yarar sağlayan anlaşmalar yaptı ve stratejik işbirliğinin yönü belirlendi," şeklinde konuştu. Asya pazarına dondurulmuş et ürünleri ihracatı konusunda Rusya'nın en büyük şirketlerinden biri olan "Agroexport 168" CIIE'ye bu yıl ilk kez katılıyor.

Şirket aynı zamanda Çin'deki partner portföyünü genişletmeyi ve kilit pazarlardaki pozisyonunu güçlendirmeyi amaçlıyor. "Genişletilmiş ürün yelpazemiz de hesaba katılırsa, CIIE'ye katılımımızın Çin'e ihracatı yüzde 10 artırmasını umuyoruz," diyen Komarov, Rus tarım-gıda ürünlerinin Çin'e ihracatının geliştirilmesi için büyük bir potansiyel olduğunu da sözlerine ekledi.

Kovid-19 pandemisinin ticarete etkisinden de bahseden Komarov, iş ortaklarıyla yüz yüze toplantılar yapma fırsatının geçici olarak bulunamaması konusunda endişelerini dile getirdi ve bu durumun bazen sorunların hızla çözülmesine engel olduğunu ifade etti. Pandemiye rağmen Rus ve Çin şirketlerinin CIIE aracılığıyla etkili bir iletişim sağlamalarının mümkün olduğuna da inanan Komarov, "Mevcut gerçekler karşısında iletişim kurmak için aktif olarak çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Editör: İRFAN KARSLI