Rus İhracat Merkezi (REC) Yönetim Kurulu Başkanı Veronika Nikishina, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) Çin ile uzun süreli ticari ilişkiler kurmak ve devam ettirmek isteyen ülkelere yeni fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Nikishina, 5-10 Kasım tarihleri arasında Çin'in Shanghai şehrinde düzenlenecek 4. CIIE öncesinde yapılan çevrimiçi konferansta, "Çin Uluslararası İthalat Fuarı, Çin pazarını genişletmeyi amaçlayan son derece güvenilir, ciddi ve amaçlı bir girişim" diye konuştu. "Fuar, yabancı ihracatçıların Çin'de ticaret yapmasını mümkün kılan çok elverişli bir ortam" diyen Nikishina, "Fuar, Rusya dahil tüm ülkelerden ihracatçılara ürünlerini sergileyebilmeleri için eşsiz imkanlar sunuyor" diye ekledi.

Nikishina, Rus İhracat Merkezi'nin geçen birkaç yıl boyunca Rus şirketlerinin Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda mümkün olan en geniş katılımla bulunması konusunda çabaladıklarının da altını çizdi. Nikishina'nın açıklamasına göre, bu yıl hem çevrimiçi hem de çevrimdışı düzenlenecek fuara 34 Rus şirketi katılacak. Nikishina, "Çin, daima umut verici ve arzu edilen bir pazar olmuştur ve olmaya da devam ediyor, Rus ihracatçıları da istikrarlı bir şekilde Çin pazarından pay almak istiyor" şeklinde konuştu. Devlete ait bir kalkınma enstitüsü olan Rus İhracat Merkezi, emtia dışı ihracatı artırma amacıyla Rus hükümeti tarafından kuruldu.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Editör: İRFAN KARSLI