Bakanlığın Pazar günü yayınladığı yönergeye göre, tüm sınav merkezleri söz konusu öğrenciler için ayrı bir sınav salonu ayarlayacak ve bu salon her gün dezenfekte edilecek. Ruanda Ulusal Sınav ve Okul Teftiş Kurumu'na göre, Haziran ve Temmuz aylarındaki yazılı ve uygulamalı olanlar dahil tüm ulusal sınavlara ülke genelinden 452.053 adayın girmesi bekleniyor. İlk yazılı sınavlar olan üç günlük ilkokul sınavları 12 Temmuz'da başladı. Ardından ortaokul sınavları ve diğerleri gelecek.

Bakanlık, evde tedavi gören öğrencilere sınav merkezlerine gelirken ve eve dönerken ebeveynlerin veya sorumlu akrabaların eşlik edeceğini ve "kendini yeterince iyi hissetmeyenlerin" sınavlara girmesine izin verilmeyeceğini bildirdi. Yönergelere göre en yakın sağlık kuruluşlarının sınav merkezlerine yüz maskesi, el dezenfektanı, eldiven ve bir sağlık görevlisi sağlaması gerekiyor.

Bakanlık, sınav cevap kağıtlarının bulunduğu zarfların 10 gün boyunca, yani "bulaşma riski ortadan kalkıncaya dek" açılmayacağını kaydetti. Ruanda Sağlık Bakanlığı geçen Ekim ayında yaptığı açıklamada, evde tedaviye uygun olan hastaların belirti göstermeyenler ve kronik sağlık sorunları olmayan 65 yaşın altındakileri kapsadığını bildirmişti. Sağlık Bakanlığı'na göre, Orta Afrika ülkesi Ruanda'da Pazar günü itibarıyla toplam 48.244 Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken, 32.523 kişi iyileşti, 560 kişi ise hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI