IDC, küresel yarı iletken gelirlerinin 2020 yılında 2019 yılına göre yüzde 10,8'lik artışla 464 milyar ABD dolarına ulaştığını bildirdi. IDC'ye göre, bilgisayar ve sunucu gibi bilişim sistemlerine yönelik yarı iletken pazarı, genel yarı iletken pazarını geride bırakırken, cep telefonu yarı iletkenlerindeki büyüme de 2020'de direnç gösterdi.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

IDC'de araştırmacı olan Nina Turner, otomotiv satışlarının 2020'nin ikinci yarısında toparlanmasına rağmen otomotiv yarı iletken pazarındaki tedarik kısıtlamalarının bazı ürünler için 2021 boyunca devam edeceğini belirtti. Bunun işten çıkarmalar ile fabrika kapatmaların piyasa üzerindeki etkisinden kaynaklandığını belirten Turner, paranın özellikle ABD ve Avrupa'daki otomotiv ekosisteminde hareket edebilmesi için zaman gerektiğini ifade etti.

Bulut teknolojilerinin benimsenmesi ve veri ile hizmete olan talebin sabit kalması sayesinde 2021 yılında dünya genelinde yarı iletken satışlarındaki güçlü büyümenin süreceği tahmininde bulunan IDC, pazarın 522 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI