Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Mkhize'ye göre, Güney Afrika'daki Genomik İzleme Ağı, ilk olarak Hindistan'da tespit edilen B.1.617.2 varyantına bağlı 4 vakanın Gauteng ve KwaZulu-Natal'da tespit edildiğini ve söz konusu kişilerin yakın zamanda Hindistan'dan seyahat etmiş olduklarını teyit etti.

İlk olarak İngiltere'de tespit edilen B.1.1.7 varyantına bağlı 11 vakadan 8'i Western Cape'de (ikisi Bahreyn'den gelmek üzere), biri KwaZulu-Natal'da, ikisi de Gauteng'de tespit edildi. Mkhize, İngiltere varyantının toplum içinde yayıldığını söyledi. Mkhize, "B.1.1.7 varyantı halktan alınan numunelerde tespit edildi ve bu da varyantın çoktan halk arasında yayılmaya başladığını gösteriyor" dedi.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD), varyantlara odaklanan çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. NICD Genel Müdür Yardımcısı Prof. Adrian Puren, "Enstitünün kaynaklarını ve araştırma çabalarını, varyantlar ve Güney Afrika için potansiyel sonuçlarını anlamaya odakladığına dair halka güvence vermek istiyoruz" dedi. Güney Afrika'da bugüne kadar 54 bin 724'ü ölümle sonuçlanan toplam 1 milyon 594 bin 817 Kovid-19 vakası kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI