Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa Çarşamba günü yaptığı açıklamada toprak ve ekonomi reformları uygulanamazsa Güney Afrika'da uzlaşmanın zor olacağını söyledi. Uzlaşma Bayramı'nda konuşan Ramaphosa, bu önemli sorunlar giderilmezse gerçek anlamda uzlaşmanın önü açılmaz, dedi.

Güney Afrika Devlet Başkanı, "Ülkenin çoğunluğu yoksulluk, eşitsizlik ve yoksunluk içinde, azınlıksa rahat ve ayrıcalıklı yaşarken gerçek anlamda dayanışan bir toplum inşa edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Toprakların tazminatsız kamulaştırılmasının uygulanma süreci, konuyla ilgili yasa tasarısının parlamentoya gelmesiyle devam ediyor. Bu süreç, geçmişte insanların topraklarını ellerinden alan sömürgecilik ve apartheid adaletsizliklerini gidermek üzere toprak dağıtımını hızlandırmayı amaçlıyor.

Irkçılığın yasalardan çıkarılmasına rağmen Güney Afrika'da halen yaygın şekilde ırkçılığa rastlandığını vurgulayan Ramaphosa, "Ülkemizde ırk ilişkileri hala kırılgan" dedi. Uzlaşma Bayramı, apartheid rejiminin sona ermesinden sonra yeni Güney Afrika'da birliği teşvik etmek amacıyla ilan edildi. Bu yılın bayramı ayrımcılık ve kadınlara yönelik şiddet konularına odaklandı.

Editör: İRFAN KARSLI