Politika

Putin'den Rus özel servislerine Rusya'da güvenliği daha sıkı koruma talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazar günü, ülkesinin istihbarat kurumlarından Rusya'nın güvenliğini daha sıkı korumalarını istedi. Putin, Rusya'da kutlanan Güvenlik Kuru...

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazar günü, ülkesinin istihbarat kurumlarından Rusya'nın güvenliğini daha sıkı korumalarını istedi. Putin, Rusya'da kutlanan Güvenlik Kurumu Çalışanları Günü'nde, Rusya Dış İstihbarat Servisi'nin (RDİS) Moskova'daki karargahını ziyaret ederek RDİS'in kuruluşunun 100. yılı onuruna dikilen heykele çiçek bıraktı ve bütün özel servislerin mevcut ve geçmiş bütün çalışanlarının özel gününü kutladı.

Burada yaptığı konuşmada Putin, "RDİS'nin uluslararası arenadaki çok dinamik değişiklikleri karşılamakta esnek ve Rusya'ya yönelik potansiyel riskleri tanımlama ve etkisiz hale getirmede de etkin olacağını umuyorum," diye konuştu. Putin, güvenlik kurumlarının, hukuk ve ulusal çıkarlara uygun çalışmasının Rusya için "son derece önemli" olduğunu ve böyle olmaya devam edeceğinden kuşku duyulamayacağını söyledi.

Putin, Rusya'nın terörizmle mücadele için ülke çapında güçlü bir sistem oluşturduğunu ve bunun ülkede meydana gelen terör suçlarını önemli ölçüde azalttığını kaydetti. Rusya Devlet Başkanı, "En çok dikkat edilmesi gereken alanlar bilgi güvenliği, aşırılık ve yolsuzluklarla mücadele ve ekonomik suçlardır" dedi. Putin, yakın coğrafyada "için için yanan" bölgesel riskler nedeniyle, özel servislerden ülke sınırlarını daha etkin korumasını da istedi.