Politika

Putin, tehditlere karşı koymak için yüksek düzeyde savaş hazırlığı istedi

Putin, Soçi'de Savunma Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı toplantıda "Karmaşık uluslararası durum ve sınırlarımızın yakın çevresi de dahil olmak üzere Rusya'nın askeri güvenliği...

Abone Ol

Putin, Soçi'de Savunma Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı toplantıda "Karmaşık uluslararası durum ve sınırlarımızın yakın çevresi de dahil olmak üzere Rusya'nın askeri güvenliğine yönelik potansiyel tehditler, sürekli ve yüksek düzeyde savaş hazırlığı gerektiriyor" dedi.

Putin, pandeminin yol açtığı zorluklara rağmen programlanmış tüm eğitim çalışmalarının planlandığı gibi yürütüldüğünü ve askeri birliklerin savaşa yüksek düzeyde hazır olduğunu gösterdiğini söyledi. Putin, Rusya ordusu ve donanmasının "Nükleer üçlemenin potansiyelini önemli ölçüde güçlendirebilecek" modernize edilmiş askeri teçhizat ve silahlar edindiğini de sözlerine ekledi.

Devlet Başkanı, Rusya donanmasının askeri kabiliyetlerinin uzun menzilli Kalibr seyir füzesi ve testlerin son aşamasındaki Zircon hipersonik füzesi sayesinde arttığını kaydetti. Putin, "Ordu ve donanmanın yapısını ve bileşimini modern silahların, askeri ve özel teçhizatın aktif olarak tedariki yoluyla... ve savunma sanayi şirketlerinin desteğiyle iyileştireceğiz" dedi.