Politika

Putin, korumacılığa ve tek taraflılığa karşı çıktı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumartesi günü, video bağlantısı aracılığıyla katıldığı G20 zirvesinde yaptığı konuşmada, korumacılığa ve tek taraflılığa karşı olduğunu b...

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumartesi günü, video bağlantısı aracılığıyla katıldığı G20 zirvesinde yaptığı konuşmada, korumacılığa ve tek taraflılığa karşı olduğunu belirtti.

Putin, ''Uluslararası ticaret alanında biriken acil sorunların üstesinden gelmek zorundayız. Özellikle korumacılığı frenlemek, tek taraflı yaptırım uygulamasından vazgeçmek ve tedarik zincirlerini sürdürmek için çaba sarf etmek gerekiyor'' dedi.

Putin, bugün Dünya Ticaret Örgütü'nün alternatifi olmadığına ve evrensel norm ve ilkelere dayalı çok taraflı istikrarlı ve etkili bir ticaret sistemine ihtiyaç olduğuna inandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, ülkelerin, BM Sözleşmesi'ne güvenerek ve uluslararası hukukun norm ve ilkelerini genel olarak kabul etmeleri, çok taraflı işbirliğinin etkili mekanizmalarını güçlendirmeleri ve kilit durumdaki uluslararası kurumları sağlamlaştırmaları gerektiğini söyledi.

İki günlük zirveye, G-20'nin mevcut dönem başkanı Suudi Arabistan ev sahipliği yapıyor.