Politika

Putin, BRICS'in uluslararası konulardaki işbirliğini övdü!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Salı günü BRICS ülkelerine - Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika - uluslararası ve bölgesel konularda yakın koordinasyonlarınd...

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Salı günü BRICS ülkelerine - Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika - uluslararası ve bölgesel konularda yakın koordinasyonlarından ötürü övgüde bulundu.

Putin, Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 12. BRICS zirvesinde video konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada BRICS ülkelerinin terörizm, yasadışı uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadele için işbirliğini güçlendirdiğini söyledi.

Bu yılın II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 75. yıldönümü olduğunu hatırlatan Rusya Devlet Başkanı, tüm BRICS ülkelerinin, Nazilerin ve yandaşlarının yüceltilmesini, savaşın sonuçlarının değiştirilerek saldırganlık ve hoşgörüsüzlük ideolojisini canlandırma girişimlerini oybirliğiyle kınadığını belirtti.

Putin, BRICS ülkelerinin, Birleşmiş Milletler Anlaşması ve egemen eşitlik, içişlerine müdahale etmeme ve anlaşmazlıkların barışçıl çözümü gibi uluslararası hukuk normlarına saygı temelinde diğer devletler ve kuruluşlarla yapıcı ilişkilerin geliştirilmesini sürekli olarak savunduğunu söyledi.