Sağlık

Portekiz'de Kovid-19'dan iyileşenler de aşılanacak

Görev gücü koordinatörü Koramiral Henrique Gouveia e Melo, bir "konsept değişikliği" yapıldığını çünkü "ilk safhada aşı kıtlığı" olduğunu ve o zaman için "aşıların en fazla ih...

Abone Ol

Görev gücü koordinatörü Koramiral Henrique Gouveia e Melo, bir "konsept değişikliği" yapıldığını çünkü "ilk safhada aşı kıtlığı" olduğunu ve o zaman için "aşıların en fazla ihtiyaç duyulan alanlara yoğunlaştırılması" gerektiğini belirtti. Portekizli yetkili, Nisan başından bu yana ikinci safha için "aşıların daha bol" hale geldiğini ve bunun da hastalığı geçirip iyileşenlerin de aşılama sürecine dahil edilmesine imkan sağladığını söyledi.

Portekiz'de resmi veriler, ülkede son 24 saatte kaydedilen 649 yeni Kovid-19 vakası ve beş yeni ölümle birlikte toplam vaka sayısının 829,911, toplam can kaybının ise 16,937 olduğunu gösteriyor. Portekiz sağlık yetkilileri ülkede şu ana dek 2,4 milyonu aşkın kişinin aşılandığını söyledi. Dünya pandemiyi kontrol altına almak için mücadele ederken, giderek artan sayıda ülkede halihazırda onaylanmış bulunan koronavirüs aşılarıyla aşılama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nün 13 Nisan itibarıyla yayımladığı verilere göre dünya genelinde Almanya, İngiltere, Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerde 272 aşı adayının geliştirme süreci hala devam ederken, bunlardan 88'i klinik deneme aşamasında bulunuyor.