Sağlık

Portekiz'de eğitim çalışanlarının aşılanmasını tamamlandı

Portekizli eğitim çalışanlarının aşılanmasına yönelik çalışmalar, AstraZeneca aşısı hakkında oluşan soru işaretleri nedeniyle kesintiye uğramıştı. Costa'ya göre, Portekiz'de "...

Abone Ol

Portekizli eğitim çalışanlarının aşılanmasına yönelik çalışmalar, AstraZeneca aşısı hakkında oluşan soru işaretleri nedeniyle kesintiye uğramıştı. Costa'ya göre, Portekiz'de "aşılama süreci normal şekilde ilerliyor" ve ülke, aşılama sürecinin "hedefine ulaşmaya hazır".

Portekiz Başbakanı Costa, "70 yaş üstündeki nüfusun tamamının" Nisan ayının sonuna kadar ve 60 yaş üstü nüfusun ise Mayıs ayı itibarıyla aşılanabileceği tahmininde bulundu. Costa, bunun, Kovid-19'un daha yüksek ölüm oranı gösterdiği "yaş grubundaki nüfusun yüzde 96'sının" aşılanması anlamına geleceğini söyledi.

Portekiz sağlık yetkilileri ülkede 2,5 milyonu aşkın kişinin aşılandığını belirtti. Dünya pandemiyi kontrol altına almak için mücadele ederken, giderek artan sayıda ülkede halihazırda onaylanmış koronavirüs aşılarıyla aşılama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nün Salı günü itibarıyla yayımladığı verilere göre dünya genelinde Almanya, İngiltere, Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerde 272 aşı adayının geliştirme süreci hala devam ederken, bunlardan 88'i klinik deneme aşamasında bulunuyor.