Sağlık

Portekiz, Hindistan'a 5 bin 500 birim antiviral Remdesivir ilacı bağışladı

DGS tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hindistan, içinde bulunduğu ciddi pandemi durumuyla mücadele edebilmek için Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin devreye sokulması...

Abone Ol

DGS tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hindistan, içinde bulunduğu ciddi pandemi durumuyla mücadele edebilmek için Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin devreye sokulmasını talep etmiş, Portekiz de dayanışma içinde katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade etmiştir" diye belirtildi.

Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi, Avrupa Birliği'nin (AB) Sivil Koruma Mekanizması'nın en önemli parçasını oluşturuyor. Merkez, afetzede ülkelere; yardım malzemeleri, uzmanlık, sivil koruma ekipleri ve özel ekipmanlar gibi yardımların ulaştırılmasını koordine ediyor.

Remdesivir, AB'de Kovid-19'un tedavisinde kullanılmasına onay verilen bir ilaç. Hindistan Sağlık Bakanlığı, Hindistan'da Perşembe günü itibarıyla son 24 saatte 276 bin 110 yeni vakanın kaydedildiğini ve bununla birlikte ülkede toplam vaka sayısının 25 milyon 772 bin 440'a yükseldiğini bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Afet Tablosu'na göre Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya'nın ardından dünyada en yüksek Kovid-19 kaynaklı ölümün gerçekleştiği üçüncü ülke konumunda.