Sağlık

Portekiz Cumhurbaşkanı: Pandemiyle mücadelede Nisan ayı belirleyici olacak

De Sousa, Cumartesi günü başkent Lizbon'da bir huzurevini ziyareti sırasında Portekiz halkına seslenerek, Pazar günü Paskalya kutlamalarında pandeminin yayılmasını engellemek...

Abone Ol

De Sousa, Cumartesi günü başkent Lizbon'da bir huzurevini ziyareti sırasında Portekiz halkına seslenerek, Pazar günü Paskalya kutlamalarında pandeminin yayılmasını engellemek ve dolayısıyla "yoğun bakımda yatan hastaların sayısını" azaltmak için "ellerinden gelen her şeyi yapmaları" çağrısında bulundu.

"Yazdan önce pandeminin kontrol altına alınması için aşılamanın belirleyici bir sıçrama yapacağı Nisan ayında açılma süreci dikkatle ve özenle yürütülürse, bir terslik olmayacağını umuyoruz... " diyen Portekiz Cumhurbaşkanı, "Pandemi ne kadar çabuk ortadan kalkarsa, ekonomik ve sosyal kriz de o kadar az olur" diye konuştu.

Portekiz'de son 24 saatte yedi can kaybı ve 280 teyitli vaka kaydedildi. Böylece pandeminin başından bu yana ülkedeki toplam can kaybı sayısı 16.875'e, vaka sayısı ise 823.142'ye çıktı. Portekiz Sağlık Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Portekiz'de 1,19 milyondan fazla kişi ilk doz, 494.521 kişi ise ikinci doz Kovid-19 aşısı oldu.

Dünya pandemiyi kontrol altına almak için mücadele ederken artan sayıda ülkede onay almış koronavirüs aşılarıyla aşılama devam ediyor. Diğer yandan, DSÖ'nün Cuma günü verdiği bilgiye göre, dünya genelinde Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde, 85'i klinik deney aşamasında  olmak üzere 269 aşı adayı geliştirilmeye devam ediyor.