Sağlık

Pfizer aşılarının ilk partisi COVAX programı aracılığıyla Ukrayna'ya ulaştı

Basın birimine göre, Pfizer aşısı öncelikle huzurevi personeli ve sakinleri, devletin acil servis çalışanları ve sınırda görevli güvenlik güçleri için kullanılacak. Sağlık Bak...

Abone Ol

Basın birimine göre, Pfizer aşısı öncelikle huzurevi personeli ve sakinleri, devletin acil servis çalışanları ve sınırda görevli güvenlik güçleri için kullanılacak. Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, "Küresel girişim çerçevesinde ve uluslararası partnerlerin desteğiyle ilk parti aşıların ulaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Dünya çapında aşıya erişim için yaşanan şiddetli rekabet ve mücadele karşısında, COVAX'ın (aşıya ulaşımda) herkese adil şekilde şans tanınması amacına sadık kalması Ukrayna için önemli" diye konuştu. Ukrayna şu ana kadar 500 bin doz Oxford-AstraZeneca aşısı ile Sinovac Biotech tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk partisini teslim aldı.

Ukrayna'da 24 Şubat'ta aşılama kampanyası başladığı halde Kovid-19 vakalarında geçtiğimiz ay boyunca artış devam etti. Ukrayna sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, ülkede Cuma günü itibarıyla 1 milyon 921 bin 244 Kovid-19 vakası ve 39 bin 96 can kaybı bildirildi, 1 milyon 465 bin 820 hasta ise iyileşti.