Sağlık

Pakistan Kovid-19'un üçüncü dalgasını önlemek için halka açık toplantıları yasakladı

İç ve dış tüm mekanlardaki her türlü toplantının derhal yasaklanacağı belirtilen açıklamada, yasağın her türlü toplumsal, kültürel, siyasi, sportif ve diğer etkinlikleri kapsa...

Abone Ol

İç ve dış tüm mekanlardaki her türlü toplantının derhal yasaklanacağı belirtilen açıklamada, yasağın her türlü toplumsal, kültürel, siyasi, sportif ve diğer etkinlikleri kapsadığı da kaydedildi. Kapalı mekanda veya açık havada yapılacak tüm düğün merasimleri de 5 Nisan'dan itibaren tümüyle yasaklanacak. Ancak açıklamada, sahadaki duruma göre eyaletlerin kısıtlamaları daha erkene alabileceği belirtildi.

Koronavirüs vakalarındaki artış üzerine Pakistan Başbakanı İmran Han Pazar günü, tam kapanmaya ülkenin gücü yetmeyeceği için vatandaşları, Kovid-19'a ilişkin standart işleyiş prosedürlerini sıkı bir şekilde takip etmeye çağırdı. Han, televizyonda yayınlanan mesajında, Kovid-19 enfeksiyonlarının üçüncü dalgasının öncekilerden çok daha şiddetli olduğunu, dolayısıyla Pakistanlıların maske takmak ve toplantılardan kaçınmak dahil olmak üzere sağlık yönergelerine sıkı sıkıya bağlı kalmaları gerektiğini söyledi. Pazar günü yayınlanan resmi verilere göre, Pakistan'da son 24 saatte 4.767 yeni doğrulanmış vaka kayıtlara geçerken ülkede toplam vaka sayısı 654.591'e, toplam can kaybı ise 14.215'e yükseldi.