Politika

Pakistan, Çin'in özel ekonomik bölgeler yaratma deneyiminden faydalanabilir

Pakistan Başbakanı İmran Han Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkesinin endüstriyel gelişim ve özel ekonomik bölgelerin yaratılması konularında Çin'in deneyimlerinden öğrene...

Abone Ol

Pakistan Başbakanı İmran Han Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkesinin endüstriyel gelişim ve özel ekonomik bölgelerin yaratılması konularında Çin'in deneyimlerinden öğreneceği çok şey olduğunu söyledi. Han, Pakistan'da bulunan Çinli şirketlerin temsilcilerinin de katıldığı bir forumda Pakistan'ın küçük ve orta ölçekli işletmeler konusunda muazzam bir potansiyele sahip olduğunu ve Çinli girişimcilerin bu işletmelerin büyümesinde önemli roller üstelenebileceğini belirtti.

Pakistan Başbakanı İmran Han (soldan birinci), Pakistan'ın Gwadar kentinde bir dizi projenin temel atma töreninde proje levhalarını gösteriyor, 5 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Pakistan Basın Enformasyon Bölümü/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Han, hükümetin yatırımcıları teşvik etmek suretiyle iş ortamını iyileştirmeye çalıştığını söyledi. Han, Pakistan'daki Çinli yatırımcıların karşılaştıkları zorlukların ortadan kaldırılması için özel tedbirler alındığına işaret etti. Çin'in Pakistan Büyükelçisi Nong Rong da forumda yaptığı konuşmada Çin'in iki ülke arasındaki ticarette büyük başarılara imza atmak için Pakistan ile işbirliğini geliştirmeye istekli olduğunu söyledi.