Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Kovid-19 pandemisiyle mücadelede Pakistan'a verdiği destek için Çin'e teşekkür eden Sultan, yerel medyaya verdiği demeçte, ülkelerine aşı ve diğer malzemeleri bağışlamanın yanı sıra aşı üretimi teknolojisini de aktaran Çin'in kendileri için güçlü bir ortak olmaya devam ettiği yorumunda bulundu.

Başbakan Danışmanı, CanSino aşılarının yerel üretiminin Kovid-19 aşısı ihtiyacını karşılama konusunda Pakistan'ı kademeli şekilde büyük ölçüde kendine yeter bir ülke haline getireceğini sözlerine ekledi. Hükümetin ülkede aşılanmaya uygun 100 milyon kişinin 70 milyonunu 2021 sonuna kadar aşılamayı hedeflediğini belirten Sultan, an itibarıyla Pakistan'ın her gün 150.000 kişiyi aşıladığını ve hükümetin de günlük 300.000 aşı hedefine ulaşmak için çabaladığını ifade etti.

Yetkili, Pakistan nüfusunun 220 milyon olduğunu ve hükümetin aşı tedariği konusundaki proaktif stratejisi sayesinde halihazırda 2,5 milyon kişinin aşılandığını aktardı. İnsanlara virüsün yayılmasını önlemek için standart operasyon prosedürlerini sürdürme çağrısında bulunan Sultan, "Aşılar virüsün yayılmasını önlemek açısından çok önemli ancak daha da önemli bir şey varsa bu da standart operasyon prosedürlerine uymak" diye konuştu. Pakistan Ulusal Komuta ve Operasyon Merkezi'nin verdiği bilgiye göre Pazar günü itibarıyla ülkedeki teyitli vaka sayısı 834.146 olurken; 18.149 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti, 728.044 kişi ise iyileşti.

Editör: İRFAN KARSLI