Düzenlediği basın toplantısı sırasında içlerinde Afganlar ile yabancıların da bulunduğu toplam bin 277 kişinin Pakistan'a göç etme talebinin kabul edildiğini belirten Raşid, 500 yabancının da transit geçiş yaparak Afganistan'den çıkma aşamasında olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı, vize verilenler arasında bulunan 853 kişinin Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde yer alan Torkham sınırından ülkeye giriş yaptığını aktardı. Hayber Pahtunhva eyaletindeki Torkham ve güneybatıdaki Chaman sınırlarında Afganistan'la ticaret devam ediyor. Raşid, Torkham sınırından giriş yapan kişilerin bazılarında Kovid-19 tespit edildiğini ve bu kişilerin sınır bölgesine yakın yerlerde karantinaya alındığını da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı

Bakan, bir soru üzerine de halihazırda 3 milyon Afgan sığınmacıya ev sahipliği yapan Pakistan'ın yeni bir sığınmacı dalgasını ağırlamaya dair bir karar vermediğini belirterek, "Yine de, sınırlarımıza ulaşanlara yardımcı oluyoruz" dedi. Pakistan'ın, Afganistan'daki cezaevlerinde bulunan yasaklı Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) örgütü üyelerinin serbest bırakılmasının ardından Taliban liderleriyle iletişime geçtiğini aktaran Bakan Şeyh Raşid Ahmed, Afganistan'daki Taliban liderlerinin, topraklarının Pakistan'a karşı kullanılmasına izin vermeyeceği yönünde teminat verdiğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI