Politika

Özbekistan ve Rusya, Afganistan sınırı yakınlarında ortak askeri tatbikata başladı

Bakanlığın basın biriminden yapılan açıklamada, 8 Ağustos'a kadar sürecek olan tatbikatın başlıca hedeflerinin iki ülkenin askeri güçleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve...

Abone Ol

Bakanlığın basın biriminden yapılan açıklamada, 8 Ağustos'a kadar sürecek olan tatbikatın başlıca hedeflerinin iki ülkenin askeri güçleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve güvenlik meseleleriyle ilgili deneyim paylaşmak olduğu belirtildi.

Tatbikat, komşu ülke Afganistan'daki güvenlik durumunun son aylarda kötüleştiği bir dönemde yapılıyor. Özbekistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir taktik grubunun Tacikistan'daki Harb- Maidon eğitim sahasında düzenlenen Rusya-Tacikistan- Özbekistan ortak askeri tatbikatına katılmak üzere komşu Tacikistan'a gönderildiği bildirildi. Açıklamada, üçlü tatbikatın, Orta Asya bölgesinde istikrarı güçlendirme, olası tehditleri önleme ve deneyim alışverişinde bulunma ana hedefleri çerçevesinde dış tehditlere karşı koymayı amaçlayan görevlerden oluştuğu belirtildi.