Sağlık

Özbekistan, Rus Sputnik V aşısının tescil sürecini başlattı

Bakanlığa göre, Özbekistan'ın koronavirüs pandemisine karşı oluşturduğu özel komisyon, Rusya Federasyonu tarafından temin edilen Sputnik V'nin klinik denemelerinin üçüncü aşam...

Abone Ol

Bakanlığa göre, Özbekistan'ın koronavirüs pandemisine karşı oluşturduğu özel komisyon, Rusya Federasyonu tarafından temin edilen Sputnik V'nin klinik denemelerinin üçüncü aşamasına ait sonuçları gözden geçirdi. Raporda, "Sertifikasyon ve kayıt sürecini ilk aşamada başlatmanın mümkün olduğu onaylandı" ifadeleri yer aldı.

Rapora göre Özbekistan, Çinli Anhui Zhifei Longcom adlı ilaç firması tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının üçüncü aşama klinik denemelerini de geçen yıl Aralık ayından bu yana 7.000'den fazla gönüllü üzerinde gerçekleştirdi ve şu ana kadar hiçbir yan etki gözlenmedi.

Özbek sağlık yetkilileri, bu ayın başında gönüllü sayısını başlangıçta planlandığı gibi 5.000 yerine 9.000'e çıkaracaklarını açıklamıştı. Özbekistan'da şimdiye kadar 79.303 Kovid-19 vakası ve pandemi nedeniyle 622 can kaybı açıklandı.