Ekonomi

Orta Asya'ya gidecek ilk yük treni Guangzhou Limanı'ndan hareket etti

GUANGZHOU, 13 Aralık (Xinhua) Ev aletleri, donanım ürünleri ve günlük ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1,7 milyon ABD doları değerinde mal taşıyan trenin, Çin'in kuzeybatısında...

Abone Ol

GUANGZHOU, 13 Aralık (Xinhua) Ev aletleri, donanım ürünleri ve günlük ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1,7 milyon ABD doları değerinde mal taşıyan trenin, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde Kazakistan sınırındaki Horgos Limanı'na yedi gün içinde varması bekleniyor. Trenin Orta Asya'daki varış noktasına ulaşması bir yedi gün daha alacak. Trenin, uluslararası kargo taşımacılığında verimliliği artırması, nakliye maliyetlerini düşürmesi ve Guangzhou'dan Orta Asya'ya kadar batıya doğru lojistik taşımacılık kanalını genişletmesi bekleniyor.

Guangzhou Limanı'nda Çin-Avrupa yük treni hizmetinin bu yılın Nisan ayında başlamasından bu yana, bugüne kadar dokuzu Çin-Avrupa, biri Çin-Orta Asya olmak üzere 10 uluslararası kargo treni hizmeti başlatılarak, 1.000 TEU'den (20 feet'lik konteyner ifade ediyor) fazla mal taşındı. Taşınan mallar arasında, elektronik ürünlerden endüstriyel hammaddelere, giyim ve ev aletlerine kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.