Grup, kuantum hesaplamayla ilgili araştırmaları teşvik etmeyi, bu bilgileri teknoloji ve sigorta sektörleri, kimya ve ilaç endüstrisi ile Almanya ve Avrupa'daki otomotiv endüstrisi için operasyonel endüstriyel uygulamalara dönüştürmeyi amaçlıyor.

Açıklamaya göre, konsorsiyumdaki şirketlerin sayısı, "kısa ve orta vadede pratik çözümler geliştirmek için pragmatik bilgi alışverişi ve hızlı karar almayı" mümkün kılmak amacıyla sınırlı tutuldu. Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek bu girişimi memnuniyetle karşılayarak Almanya ve Avrupa'nın "kuantum teknolojisinde lider olması gerektiğini" söyledi.

Karliczek, başarılı olmak için araştırma ve endüstri alanlarının işbirliği yapması gerektiğini de belirtti. Bu nedenle hükümet, ülkenin kuantum teknolojileri çerçeve programı aracılığıyla kuantum hesaplamanın tanıtımına da yatırım yapacak.

Almanya, kuantum teknolojileri için sübvansiyonlarını önemli ölçüde genişletti. Ülke beş yıl boyunca iki milyar euroluk (2,4 milyar ABD doları) bir bütçeyle hem temel araştırmaları hem de donanım ve yazılımın endüstriyelleşmesini destekledi. QUTAC'ın on kurucu üyesi arasında BASF, Boehringer Ingelheim, Bosch, Infineon, Merck, Munich Re, SAP ve Siemens'in yanı sıra otomobil üreticileri Volkswagen ve BMW Group da bulunuyor. (1 euro = 1,22 ABD doları)

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Editör: İRFAN KARSLI