Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Bakanlığın yazılı açıklamasında pakette, Ürdün vatandaşlarının yüzde 75'inin aşılanması hedefinin gerçekleştirilmesine yardımcı olmak üzere hak sahibi nüfusun yüzde 40'ının aşılanmasını amaçlayan Ürdün Kovid-19 Acil Müdahale Projesi'ne desteğin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada Dünya Bankası'nın, Acil Nakit Aktarım Projesi'ni, hükümetin yaklaşık 160.000 haneyi hedefleyen Takaful (destek) programı ve 100.000'in üzerinde işçiyi hedefleyen Estidama (sürdürülebilirlik) programı kapsamında pandemiden etkilenen savunmasız hane ve işçileri destekleyecek şekilde genişletmeye hazırlandığı dile getirildi. Açıklamada söz konusu yardımın, okullar ve en fazla zarar gören sektörler dahil olmak üzere ekonominin yeniden açılması için kritik önemde olduğu vurgulandı.

Dünya Bankası'na göre, Ürdün ekonomisi 2020 yılında yüzde 1,6 oranında küçülürken, geçen yılın dördüncü çeyreğinde işsizlik oranı özellikle gençler arasında daha önce görülmedik düzeylere çıktı. Ülkeyi ziyaret eden Dünya Bankası heyetiyle Perşembe günü yapılan bir toplantıda konuşan Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nasser Shraideh, Dünya Bankası'nın verdiği desteğin, Ürdün ekonomisini canlandırmaya ve yeni yatırım fırsatları yaratmaya yardımcı olacağını ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI