Gazetenin haberinde, eyalette 2020 yılının Nisan ayından 2021 yılının Ocak ayına kadar numune alınan geyiklerin yüzde 80'i kadarının enfekte olduğu, bunun araştırmacılar ve başka uzmanlar tarafından da pandemi sürecindeki rahatsız edici bir gelişme olarak nitelendirildiği ifade edildi.

Haberde bu tür içinde yaygın olarak görülen enfeksiyonun özellikle de sonunda insanlara geri dönecek olan mutasyonlar için bir depoya dönüşmesi durumunda, patojeni yok etmenin zorluğunu artırabileceği belirtildi. Bu yılın başında, ABD Tarım Bakanlığı'na bağlı Hayvan ve Bitki Sağlığı Denetleme Servisi tarafından hazırlanan çok sayıdaki eyaleti kapsayan ak kuyruklu geyik araştırmasında, dört ABD eyaletindeki geyiklerin yaklaşık yarısında virüse karşı antikor bulundu. Ancak bu çalışma enfeksiyonu değil, hayvanların virüse maruziyetini doğruladı. Öte yandan bu yeni araştırma, trafik kazalarında ölen ve avcılar tarafından öldürülen hayvanlardan alınan örneklerdeki lenf düğümlerini de inceleyerek aktif enfeksiyonlar buldu.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Çalışma hakemli bir bilim dergisinde yayınlanmamış olsa da çalışmanın Penn State Üniversitesi'ndeki yazarları ve Iowa'daki vahşi yaşam yetkilileri, sonuçların rahatsız edici olması nedeniyle geyik avcılarını ve geyikle uğraşan başka kesimleri bulaşı önlemek için tedbir almaları konusunda uyardı.

Editör: İRFAN KARSLI