New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo Çarşamba günü, Kovid-19 salgınıyla mücadelede kaydedilen önemli ilerleme sayesinde eyalet çapındaki afet acil durumunun Perşembe günü sona erdirileceğini duyurdu. New York Eyaleti'nde koronavirüsün yayılmasını kontrol altına almak için 2020 yılının Mart ayı başlarında olağanüstü hal ilan edilmişti. Eyalette bir dizi yasa, kural ve yönetmelik; acil satın alma, test, tedavi, temizlik ve karantinayı kolaylaştırmak için değiştirildi veya askıya alındı.

Vali Cuomo, "New York, ülkedeki en kötü enfeksiyon oranlarından birine sahipken şimdi en düşük enfeksiyon oranına sahip ve bu tamamen, akıllı, kenetlenmiş ve tüm bu pandemi boyunca yapmaları gerekeni yapan New York sakinlerinin çabaları sayesinde oldu" dedi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Çarşamba günü itibarıyla, Kovid-19 nedeniyle toplam 42.942 kişinin hayatını kaybettiği, 474 kişinin hastanede yattığı ve 104 kişinin yoğun bakım ünitelerinde bulunduğu New York Eyaleti, Kovid-19 testlerinde yüzde 0,34 pozitiflik oranına sahip. Eyalette yaşayanların yüzde 71,2'si Kovid-19 aşısından en az bir doz yaptırdı.

Yine de, Federal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yönlendirmesi doğrultusunda, aşılanmamış bireyler ve toplu taşıma araçlarını kullananların yanı sıra sağlık kurumları, bakım evleri, cezaevleri ve evsiz barınakları gibi belirli ortamlarda bulunanlar için zorunlu maske kullanımı gibi kurallar yürürlükte kalacak.

Editör: İRFAN KARSLI